Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 01.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski „z szynki” na ciepło, ketchup, herbata. | Zupa: ogórkowa z ryżem i koperkiem. Pierogi leniwe z masłem, cukrem i cynamonem, jabłko „do chrupania”, sok wieloowocowy. |
Bułka fitness z żółtym serem, kakao. | 1, 3, 7 |
Wtorek 02.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, wędlina „Salami Italiano”, ser żółty, papryka czerwona świeża, kakao naturalne. | Zupa: pomidorowa z ryżem. Kotlet „słoneczny” (drobiowy), ziemniaki z koperkiem, kalafior z bułką tartą, sok jabłkowo-wiśniowy (tłoczony). |
Galaretka owocowa z bitą śmietaną (36%), borówki. | 1, 3, 7 |
Środa 03.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa, pomidor malinowy z cebulką, serek topiony „trójkącik”, sałatka z jajek i szczypiorku, kawa mleczna. | Zupa: rosół z makaronem i zieloną pietruszką. Kurczak „w potrawce” (z warzywami i koperkiem), ryż na sypko, surówka z marchewki, sok jabłkowy (tłoczony). |
Jogurt bananowy, chrupki kukurydziane, naturalne. | 1, 3, 7 |
Czwartek 04.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, twaróg ze śmietanką i szczypiorkiem, wędlina, „półmisek warzyw”, kakao naturalne. | Zupa: ziemniaczana „krem” z groszkiem ptysiowym. Szynka wieprzowa w sosie pieczeniowym, kasza Bulgur, surówka z kiszonego ogórka, jabłka i cebulki, sok jabłkowy (tłoczony). |
Budyń waniliowy z sokiem owocowym, winogrono. | 1, 7 |
Piątek 05.09.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, zupa mleczna „zacierki”, powidła węgierkowe bez cukru, herbatka owocowa. | Zupa: barszcz ukraiński. Paluszki rybne, puree ziemniaczane z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną. |
Serek śmietankowy, wafle ryżowe, brzoskwinia. | 1, 3, 4, 7 |