Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 28.04.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska wiedeńska na ciepło, kawa mleczna. | Zupa: ogórkowa z ryżem i koperkiem. Pierogi leniwe z masłem, cukrem i cynamonem, jabłko do chrupania, woda z cytryną. |
Bułka z masłem, ser żółty, powidła węgierkowe b/cukru, gruszka, herbata. | 1, 3, 7 |
Wtorek 29.04.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, kabanosy, twaróg ze śmietanką, rzodkiewki, ogórek świeży, „deska serów”, kakao naturalne. | Zupa: rosół z makaronem i zieloną pietruszką. Schab pieczony, puree ziemniaczane z koperkiem, surówka „wiedeńska”, sok jabłkowy (tłoczony). |
Jogurt truskawkowo-jagodowy (wyrób własny), wafle deserowe (naturalne). | 1, 7 |
Środa 30.04.2025 |
Pieczywo mieszane z masłem, zupa mleczna: budyniowa, konfitura wiśniowa, herbatka owocowa. | Zupa: krupnik z ziemniakami. Fasolka „po bretońsku”, bułka pszenna, sok wieloowocowy. |
Serek Danio, banan. | 1, 7 |