Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Alergeny |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 22.04.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica smażona na maśle, wędlina: krakowska, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kawa mleczna. | Zupa: krupnik. Spaghetti bolognesse, marchewka do chrupania, sok wieloowocowy. |
Ciasteczka kruche, maślane, maślanka owocowa, winogrono. | 1, 3, 7 |
Wtorek 23.04.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka „pieczona”, ser żółty, twaróg ze śmietanką i świeżą, czerwoną papryką, sałata lodowa, kakao naturalne. | Zupa: marchewkowa z ryżem. Kotlety mielone, ziemniaki z koperkiem, mizeria na bazie jogurtu naturalnego, woda z cytryną. |
Donut, mleko z kartonika, jabłko. | 1, 3, 7 |
Środa 24.04.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, pomidor malinowy ze szczypiorkiem, „deska serów”, miód naturalny, kawa mleczna. | Zupa: ogórkowa z ziemniakami i koperkiem. Schab w sosie własnym, kasza Bulgur, surówka z młodej kapusty, sok gruszkowy (tłoczony). |
Płatki Nestle Kit Kat, mleko z kartonika, banan. | 1, 7 |
Czwartek 25.04.2023 |
Bułka z masłem i serem żółtym, herbata. | WYCIECZKA CAŁODZIENNA (posiłki plenerowe) Pierś drobiowa grillowana, pieczywo, ketchup, woda mineralna niegazowana. Deser owocowy w tubce, biszkopty. |
Wafel „teatralny” bez czekolady. | 1, 7 |
Piątek 26.04.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski „wiedeńskie” na ciepło, ketchup, bawarka. | Zupa: rosół (na mięsie wołowym) z makaronem i zieloną pietruszką. Fasolka po bretońsku, pieczywo pszenne, sok jabłkowy. |
Ryż na mleku z masłem, cukrem i cynamonem, świeże borówki. | 1, 7 |